DODATO U KORPU

Loading...

Učitavanje...

tehnoplanet.me
Pretraga proizvoda
Pretražene kategorije:
Pretraženi proizvodi:
PRETRAGA PROIZVODA
PREGLEDAJ PRONADJENE KATEGORIJE  
PRONAĐENI PROIZVODI:
PRONAĐENE KATEGORIJE
tehnoplanet.me
0

VAŠA KORPA


Vaša korpa je prazna...
  NAZAD NA BLOG LISTU Koji aparati za stilizovanje kose će savršeno odgovarati vašem tipu kose?

Koji aparati za stilizovanje kose će savršeno odgovarati vašem tipu kose?

  07-02-2024 13:10:19

Kako napraviti lijepu frizuru kod kuće?


Vjerovatno i vi spadate u one koji su bar jednom napravili sami sebi frizuru. Prvi put ste se malo namučili, ali rezultat vam se dopao. S vremenom ste pokrete usavršili i oblikovanje kose vam ide sve bolje i bolje. Izveštili ste se toliko da vam je za frizuru sada potrebno manje vremena. Međutim, da biste postali pravi majstor potrebni su vam još i aparati za kosu pomoću kojih ćete uvijek lako oblikovati kosu.

Kako napraviti lijepu frizuru kod kuće?

Napraviti frizuru kod kuće se mnogima čini nemogućom misijom. Međutim, to uopšte ne mora da bude tako, ako znate kako. Znate već da naš narod kaže „Bez alata nema ni zanata”. Isto važi i za našu kosu. Izbor pravih alata, odnosno uređaja za stilizovanje vlasi predstavlja tajnu savršene frizure.

Nije lako odabrati uređaje za oblikovanje kose, uvijek je tu dilema koji je najbolji za određenu vrstu vlasi… Zato vam predstavljamo kratak vodič za aparate pomoću kojih ćete sami moći da napravite lepu frizuru i načine na koji se oni koriste.

Fen za kosu sa jonima je prvo što vam je potrebno

Ako želite da postignete efekat kao iz frizerskog salona onda vaš izbor može biti fen za kosu sa jonima, baš kakvi su Rowenta fenovi za kosu. Evo zašto su oni najbolji:

omogućavaju da kosu sušite, ali ne i presušite,

skraćuju vrijeme sušenja i tako sprječavaju oštećenje kose,

neguju kosu (zahvaljujući jonskoj tehnologiji)

Sve ovo uspećete da postignete upravo zahvaljujući performansama koje imaju ovi fenovi:

jonska funkcija – omogućava da ugrađeni jonizator generiše negativne jone koji neguju i obavijaju svaku vlas pojedinačno. Istovremeno joni vode su pozitivno naelektrisani, pa se tako uklanja vlaga iz kose i sprečava kovrdžanje dlake;

keratinska funkcija – keratin štiti spoljašni deo dlake i tako sprečava da vlasi postanu suve i ispucale. Takođe, kosa postaje sjajna i ne lomi se;

cool shot – funkcija hladnog vazduha je bitna za finalno oblikovanje frizure i njenu postojanost;

AC motor – pomoću njega kosa se brže suši, a kreiran je tako da može da radi čitav dan, a da se ne pregreje. Nema strepnje od pregrevanja fena tokom sušenja kose i čekanja da opet „proradi“.

Kako se koristi difuzer na fenu za kosu?

Od toga kakvu kosu imate i kakve frizure volite zavisi i koji aparat ćete koristiti. Od velike pomoći je difuzer za kosu. Veoma je lak za upotrebu, a vrlo koristan. Ako hoćete ispravljenu kosu, usmerivač vazduha bi trebalo da bude što tanji, jer se tako bolje usmerava topao vazduh i dlaka se bolje i lakše oblikuje.

Ako želite razbarušeni look ili lokne, pomoću difuzera kovrdže će ostati glatke i sačuvaće svoj oblik. Osim toga, difuzer za kosu ima dodatne kvalitete:

sprečava da jak nalet vazduha „razduva” lokne,

povećava volumen,

sprečava oštećenje kose jer se vazduh „rasprši” po većoj površini,

sprečava elektrisanje dlake.

Kako se koristi difuzer na fenu? Prilikom upotrebe difuzera kosa može da bude poluvlažna ili čak suva do 75%. Difuzerom blago masirati deo po deo glave, kako bi topao vazduh došao do korena. Svaki deo po 1 – 2 minuta. Na kraju, ako neko želi još veći volumen, može samo da provuče prste kroz kosu i lagano protrese i dobiće frizuru kao iz salona.

Za savršeno ravnu kosu pobrinuće se presa za kosu sa keratinom

Oni koji vole ravnu ili talasastu frizuru mogu da je naprave pomoću pegle za kosu. Upotreba je jednostavna, a današnje su tako dobro urađene da ne oštećuju kosu.

Rowenta presa za kosu sa keratinom se brzo i ravnomerno zagreva. Integrisani keratin sprečava oštećenje dlake, neguje kosu i omogućava ispravljanje ili kovrdžanje kose. Izdvajaju se dve vrste: presa za ravnanje kose koja nije potpuno suva presa za upotrebu na suvoj kosi (ona ima mogućnost podešavanja više nivoa temperature i očitavanje iste na LCD display-u). Kako se koristi presa za kosu? Od kada su u modu ušle potpuno ravne frizure, pegle za kosu su postale nezamenljiv alat. Kako se koristi? Veoma lako. podesite željenu temperaturu (preporuka je od 110 – 230 stepeni celzijusa. Tanku, hemijski tretiranu dlaku poželjno je ispravljati na nižoj temperaturi); sačekajte da se ugreje do programiranog nivoa; peglom za kosu lagano prelazite preko pramena kose, ne treba jako pritiskati; na kraju, kada se ploče potpuno ohlade, prebrišite ih vlažnom mikrofiber krpom. Na isti način koristite peglu za pravljenje lokni ili talasa. Jednostavno, zar ne? Šta keratin radi kosi? Presa za kosu zaista može da postane deo vašeg pribora za svakodnevno ulepšavanje. Zahvaljujući njoj uvek možete imati lepu frizuru i uvek ćete biti spremni za izlazak ili druženje, a uz pravilno korišćenje imaćete i negovanu kosu. Ploče obložene keratinom, kao što je već navedeno, sprečavaju pucanje i oštećenje dlake, a za sve koji se pitaju šta keratin radi kosi, evo i objašnjenja. Keratin deluje na spoljašnju zaštitu kose. Zbog njega je kosa sjajna i ne lomi se. Prirodni keratin već postoji u dlaci, ali vremenom zbog čestog tretiranja kose, potpuno se izgubi. Zato ga treba nadoknaditi. Ovaj protein se koristi da popuni dlaku usled čega ona postaje jača i čvršća. Na taj način se kosa oporavlja, revitalizuje i ponovo postaje sjajna. To sve vam omogućavaju Rowenta prese za stilizovanje kose. Ako volite čvrste ili opuštene lokne trebaće vam dobar figaro za kosu Prese možete koristiti i za uvijanje kose, ali lokne, talase i kovrdže možete praviti i sa figarom za kosu. Zahvaljujući njemu uz malo prakse i strpljenja možete napraviti opuštene ili čvrste lokne, u zavisnosti od vaše želje. Savremeni stajleri imaju keratinski premaz tako da ne morate da brinete da ćete oštetiti kosu. Pogodni su i za putovanja, jer zauzimaju malo prostora, a sa njima možete napraviti razne frizure. Figaro za kosu za prirodan izgled lokni Ako želite lokne ili talase koji će lepo izgledati na kratkoj ali i na dugoj kosi možete koristiti: stajler sa konusnom cevi stajler sa cevi prečnika 25 mm. Za opuštene lokne treba izabrati kraće vreme uvijanja: podelite kosu na sekcije uzimajte tanji pramen, uhvatite ga stajlerom i namotajte, zadržite tako desetak sekundi i odmotajte ponovite to sa svakim pramenom pojedinačno. Od gustine i jačine vaše kose zavisi i vreme koje ćete utrošiti za pravljenje frizure. Na kraju ćete sigurno imati savršenu frizuru i bićete ponosni što ste je vi sami napravili.

Uz Rowenta uređaje frizura će uvek uspeti, a vaša kosa će vam biti zahvalna Kratka, duga, meka, gusta, ravna ili kovrdžava, kakva god da vam je kosa, Rowenta stajleri za kosu i prese učiniće vašu frizuru holivudskom. Koristeći ove aparate za oblikovanje kose, ne samo da ćete uvek lepo izgledati nego ćete i uštedeti novac, a za svaki budžet to nije zanemarljivo. Imaćete i više vremena. Nećete morati tako često da idete kod frizera, to vreme možete da iskoristite za druženje sa prijateljima, čitanje knjige, uživanje, a izgledaćete kao da ste upravo prošetali crvenim tepihom. Zato, ako se opredelite za neki od Rowenta proizvoda, nećete pogrešiti.